Începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Rezultatele vor fi afișate la 31 august

0

Cea de-a doua sesiune din acest an a examenului de Bacalaureat începe luni, cu probele orale de limba română şi limba maternă, şi se va încheia pe 28 august, afişarea rezultatelor fiind anunţată pentru 31 august. Peste 50.000 de candidaţi îşi vor încerca norocul în sesiunea din toamnă.

Primele probe din această sesiune, proba orală de limba română şi proba orală de limba maternă, au loc luni şi marţi. Marţi şi miercuri are loc proba orală la o limbă de circulaţie internaţională, iar joi şi vineri – evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise încep în săptămâna următoare, pe 24 august, cu limba şi literatura română, continuând cu limba şi literatura maternă (25 august), proba obligatorie a profilului (26 august) şi proba la alegere a profilului şi specializării (28 august).

Pe 31 august vor avea loc afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie. Rata de promovare la prima sesiune din acest an a bacalaureatului a fost de 67,9% (66,41% înainte de rezolvarea contestaţiilor), cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut (60,65%).


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.