Incepand de astazi, romanii vor putea cere 25.000 lei de la stat pentru a-si lua panouri solare electrice

Publicitate

Incepand de miercuri, 10 aprilie, romanii vor putea cere 25.000 lei de la stat pentru a-si instala panouri solare electrice.

Programul de finanțare al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) ce va permite ca o parte dintre proprietarii de gospodării să primească un ajutor financiar pentru a-și cumpăra și instala panouri fotovoltaice va fi lansat miercuri, 10 aprilie.

Prin acest program se vizeaza cresterea eficientei energetice si reducerea poluarii prin producere de energie electrica din surse regenerabile. Programul se afla la prima editie si va permite celor ce detin gospodarii neracordate la reteaua electrica sa primeasca bani pentru instalarea de panouri solare electrice.

Potrivit comunicatului oficial al AFM, programul se va încheia în data de 10 iulie. Banii nu se vor primi toți odată, ci eșalonat, pe toată durata implementării proiectului.

Suma alocata pentru acest proiect este de 230 de milioane de lei, astfel ca 9.000 de gospodarii vor beneficia de panouri solare electrice.

Lasa un comentariu

3 comentarii

  1. Buna ziua m-a intereseaza deoarece am construit o mic? afacere ?i sa trag curentul care e peste strada EON m-a pune sa fac proiect care m-a va costa 30000 euro iar nu am bani ace?tia ?i nici nu pot sa func?ionez cu afacerea mea

  2. buna ziua, va deranjez de la alba iulia si as vrea sa stiu in ce masura as putea sa accesez pentru panouri fotovoltaice tinand cont de faptul ca mi am construit casa la vreo 300 de metri fata de reteaua cu energie electrica si nu am tras curent pentru ca nu mi au aprobat pe organizare de santier din cauza ca era distanta prea mare.Va multumesc.

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here