Incepand de astazi, romanii pot cumpara Titluri de stat cu dobanda de pana la 8,6%


Titlurile de stat Tezaur, vândute de Ministerul de Finanţe, au începând de luni, 4 iulie, dobânzi anuale de 8,25% la maturitatea de 1 an, respectiv 8,6% la cea de 3 ani, acesta fiind cel mai mare randament de la lansarea programului.

Titlurile au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 04 – 26 iulie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online.
  • Între 04 – 27 iulie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului;
  • Între 04 – 26 iulie 2022 în mediul urban şi 04 – 25 iulie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.
Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.