Incep lucrarile la cinema Orizont. Cladirea se va transforma intr-un centru pentru tinerii antreprenori


Primarul Viziteu a emis ordinul de incepe a lucrarilor la cinema Orizont. Cladirea se va transforma intr-un centru pentru tineri si incubarea a afacerilor. Proiectul a fost inceput pe vremea fostei administratii Necula iar contractul de finantare a fost semnat in 2019.

Cinema Orizont, care in prezent este o ruina, se va transforma într-o clădire modernă, multifuncțională unde isi vor desfasura activitatea firme start-up înființate de tinerii băcăuani. Obiectivul general al proiectului il reprezinta dezvoltarea mediului antreprenorial in municipiu si regiune prin sprijinirea initiativelor antreprenoriale din domeniul creativ, dezvoltarea competitivitatii economice locale si consolidarea pozitiei pe piata a intreprinderilor mici si mijlocii.

Cinema Orizont

In acest context, cladirea si amplasamentul acesteia sunt adecvate scopului si obiectivelor programului de incubare a afacerilor enuntate, avand in vedere ca proiectul propune crearea unei infrastructuri suport de incubare a afacerilor denumit „HUB pentru tineret” – Cinema „ORIZONT” in cadrul acestei cladiri si ca structura/compartimentarea propusa este in deplina concordanta cu activitatile ce se doresc a fi desfasurate in interiorul incubatorului (spatii de birouri, sali de conferinte / intalniri / networking etc.).

Voi monitoriza până la final acest proiect important pentru modernizarea municipiului Bacău. Hub-ul pentru tineri va cuprinde o sală pentru proiecții cinematografice, spații pentru workshopuri, expoziții, ateliere, prezentări, o cafenea publică cu grădină la etaj și spații de lucru pentru tinerii întreprinzători. Investiția de aprox. 2.150.000 de euro are ca termen de finalizare anul 2023. Contractul de finanţare ȋntre UAT Bacău şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est a fost semnat în urmă cu trei ani.” a declarat Lucian Viziteu, primarul Bacaului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.