Incep lucrarile de infrastructura in zona Mioritei – 9 Mai – Vantului – Vadu Bistritei


Primăria Municipiului Bacău a emis ordinul de începre a lucrărilor de reabilitare infrastructură urbană zona Mioriței – 9 Mai – Vântului – Vadu Bistriței. Valoarea totală a lucrărilor este de circa 10,6 milioane lei, iar durata acestora, conform contractului, este de maximum 12 luni.

Lucrările constau în reabilitarea integrală a trotuarelor (25.800 mp) a suprafeței carosabile (37.000 mp), amenajarea a 600 de noi locuri de parcare și accese parcări, cu o suprafață totală de peste 16.000 mp. Vor fi modernizate și rețelele de apă potabilă și canalizare, iar pentru iluminatul public sunt prevăzuți 91 de stâlpi, cu lămpi economice.

Reabilitatea întregii zone se realizează cu finanțare europeană, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), plan care presupune investiții totale de circa 35 de milioane de euro în infrastructura din Municipiulu Bacău. Podul peste râul Trebeș, Calea Moinești, pasarela Mărgineni, străzile Mioriței, Vadu Bistriței, I.L Caragiale, Milcov, Ștefan cel Mare și Energiei și pasarela Narcisa, sunt principalele obiective de investiții derulate prin PIDU, obiective aflate în diverse stadii de execuție.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentConducerea bancii lui Umbrarescu, batuta in cuie. Marinel Burduja, ex-Raiffeisen, la timona Bancii Romane pentru Credit si Investitii
Articolul urmatorUnui bacauan i-a ars masina in proportie de 90%

1 comentariu

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.