Incep lucrarile de amenajare a Parcului Catedralei. In maxim 6 luni, bacauanii vor avea o noua zona de recreere si o parcare

In baza contractului incheiat cu Municipiul Bacau, Societatea de Servicii Publice Municipale Bacau va amenaja spatiul din proximitatea cladirii Catedralei si va construi o parcare pe latura nordica a amplasamentului ce incadreaza Catedrala Ortodoxa „Inaltarea Domnului”. Zona ce urmeaza sa fie amenajata este delimitata de strazile Bulevardul Unirii, strada George Bacovia si strada Lucretiu Patrascanu.

In etapa de proiectare s-a tinut cont de contextul arhitectural si de specificul zonei, urmaridu-se in mod special integrarea armonioasa in ansamblul Parcului Catedralei. Vor fi amenajate trotuare, spatii verzi, zone de refugiu si vor fi montate corpuri si stalpi de iluminat arhitectural, pentru a pune in valoare zona.

Parcarea va avea 107 locuri, iar accesul autoturismelor in incinta se va realiza din strada Lucretiu Patrascanu. Pe parcursul executiei lucrarilor vor fi instituite unele restrictii de circulatie, conform prevederilor Ordinului MT-MI 1112/411/2000.

Trotuarele vor fi amenajate din pavele de beton vibropresat montate pe un pat de nisip, iar in lateral vor fi montate elemente de mobilier urban (banci, cosuri menajere).

Va fi amenajata o zona centrala de relaxare si alei ce vor lega diferitele zone ale parcului. De asemenea, vor fi realizate platforme prevazute cu rampe de acces, iar spatiile verzi vor fi amenajate cu gazon, plante floricole perene, arbusti si rasinoase de talie medie.

Valoarea totala a contractului este de 1.033.571,60 de lei fara tva, suma ce include proiectarea si executia lucrarilor.

Durata contractului este de 6 luni, la finalul carora Parcul Catedralei va deveni o zona de promenada si de recreere pentru bacauani.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here