Incendiu produs la o casă din comuna Berzunți

0

În cursul zilei de duminică, 21 aprilie,  pompierii militari au intervenit în comuna Berzunți,  pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit.

Apelul care anunța evenimentul a fost primit în dispeceratul ISU-SAJ în jurul orei 22:30, de urgență, la locul indicat deplasându-se două autospeciale de stingere.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără, pe o suprafață de aproximativ 20 mp, la nivelul acoperișului și a unei camere de locuit, fiind lichidat în limitele găsite.

Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este coșul de fum defect sau necurățat.

Pe această cale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău solicită cetățenilor să manifeste prudență la exploatarea mijloacelor de încălzire și a instalațiilor electrice și să țină cont de următoarele recomandări:

  • Nu utilizați aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • Nu suprasolicitați rețeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori;
  • Verificați coșurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.