Incendiu la o casă din Pârjol, din cauza coșului de fum neprotejat termic

0

Incendiu la o casă din Pârjol, din cauza coșului de fum neprotejat termic

În cursul serii trecute, pompierii militari au fost solicitați să intervină în comuna Pârjol, sat Hemieni, în urma unui apel primit pe SNUAU 112, care anunța producerea unui incendiu la o gospodărie.

Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul unei case de locuit și la nivelul unei anexe, ambele construcții de tipul P, pe o suprafață de aproximativ 150 mp.

Acesta a fost lichidat în limitele găsite, în cooperare cu S.V.S.U. Pârjol. Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a incendiului este coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării coşurilor de fum, trebuie adoptate măsuri care să asigure: -verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.); -îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului; -păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.