Incendiu la o casa din judetul Bacau. O femeie a suferit arsuri

0

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 03:00, Garda de Intervenție Comănești a fost solicitată să intervină în comuna Asău, sat Asău, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de locuit și anexe.

            De urgență, la locul indicat s-au deplasat patru autospeciale de stingere din cadrul subunităților de intervenție din proximitate și o ambulanță SMURD.

            La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 300 mp, la nivelul unei case de locuit și anexelor din gospodăriile învecinate.

            La locul intervenției, echipajul de căutare-salvare a identificat o victimă de sex feminin (89 de ani), cu arsuri de gradul I și II pe 20% din suprafața corpului. Aceasta a fost preluată și  transportată de ambulanța SMURD la CPU Comănești.

            În urma incendiului, au fost afectate gospodăriile a trei proprietari, după cum urmează: o casă de locuit, bucătărie de vară și anexe pe o suprafață de aproximativ 220 mp, aparținând primului proprietar, magazii din lemn pe o suprafață de aproximativ 60 mp, aparținând celui de-al doilea proprietar, iar la a treia proprietate a ars peretele exterior al casei și tâmplăria aferentă, pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

            Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații închise.

            Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău solicită cetățenilor să manifeste un comportament preventiv și să anunțe, în cel mai scurt timp, orice situație care poate pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător, la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.