Incendiile si furturile din locuinte, in topul riscurilor conform unei analize APPA. Cele mai multe incendii au avut loc in Bucuresti, Suceava si Bacau


Topul riscurilor în primul semestru al acestui an a fost dominat de incendii şi furturi din locuinţe, la medii similare cu anii precedenţi, dar au fost înregistrate mai puţine inundaţii, arată datele instituţiilor oficiale din domeniu solicitate şi analizate de Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor (APPA).

Astfel, în primele 6 luni ale anului în curs, la nivelul naţional, au fost înregistrate 7.669 de infracţiuni de furt din locuinţe, conform datelor Inspectoratului General al Poliţiei Române – IGPR.

Autorii de furturi din locuinţe ce acţionează prin escaladarea ferestrelor imobilelor vizează căi de acces facile, fapt ce poate duce la o vulnerabilitate mai ridicată a imobilelor situate la etaje inferioare sau la ultimul etaj al unei clădiri, au atras atenţia reprezentanţii IGPR. Pe linia furturilor din locuinţe comise prin efracţie, principalele modalităţi folosite de autori sunt forţarea căilor de acces (uşi sau geamuri) şi escaladare„, se arată în comunicatul transmis luni APPA.

De asemenea, datele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) arată că, în perioada analizată, s-au înregistrat 27.483 de incendii în toată ţara, dintre care 4.195 s-au manifestat la locuinţe.

Potrivit sursei citate, principalele cauze generatoare de incendii la locuinţe în primul semestru din 2022 au inclus: coşuri de fum defecte sau necurăţate (40%), instalaţii electrice defecte sau improvizate (19%), mijloace de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate (12%) şi fumatul (9%). Din cele 4.195 de incendii manifestate la locuinţe, 3.605 au afectat locuinţe de tip unifamilial (case de locuit) şi 590 le-au afectat pe cele de tip multifamilial (locuinţe în blocuri de locuit).

Cele mai multe incendii la locuinţe au fost înregistrate în lunile ianuarie (1.072) şi martie (993), iar judeţele cele mai afectate au fost Bucureşti – Ilfov (295), Suceava (259), Bacău (223) şi Prahova (195), au arătat datele IGSU.

Campania „Luna Asigurărilor de Locuinţe” este iniţiată de APPA şi se desfăşoară cu sprijinul PAID România, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor şi UNSICAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România.

Sursa: agerpres.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentIn noiembrie se vor organiza Campionatele Nationale de Gimanstica Artistica in Municipiul Bacau
Articolul urmatorSenator Bianca Purcarin :”Bolnavii de cancer si cei care au suferit transplant de organe ar putea primi certificat de handicap”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.