Incalcari ale legislatiei privind referendumul cercetate de politistii bacauani

0

Poliția Municipiului Onești a fost sesizată la data 29.07.2012, în jurul orei 18.45, despre faptul că unei persoane de sex feminin, de 80 de ani, care se află internată la Spitalul Oneşti, i s-a luat actul de identitate de către persoanalul medical, pentru a nu-şi exercita dreptul de vot.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care în urma verificărilor efectuate a stabilit că aspetele sesizate nu se confirmă. Persoana în cauză a fost identificată și avea asupra ei actul de identitate pe care se afla aplicat autocolantul cu ştampila VOTAT 29.07.2012, aceasta declarând că nu i-a fost luat buletinul și si-a exercitat în condiții normale dreptul de vot.

Un bărbat de 30 de ani din comuna Sascut a fost sancționat de către lucrătorii care asigurau măsurile de ordine la secția de votare nr.525 aflată în incinta Căminului Cultural din sat Beresti, comuna Sacut.

În jurul orei 19.30, președintele secției de votare a sesizat faptul că o persoană de sex masculin a votat la vedere, în fata comisiei, motiv pentru care comisia a anulat buletinul de vot, iar persoana în cauză le-a adresat membrilor comisiei cuvinte jignitoare. membrilor comisiei.

Față de bărbatul de 30 de ani s-a luat măsura sancționării contravenționale potrivit art. 3, pct 1, din Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 •

La data de 29.07.2012, în jurul orei 19:45, IPJ Bacău a fost sesizat cu privire la faptul că o persoana de sex masculin ce se află în vecinătatea secției de votare 102 din municipiul Bacău , adresează cuvinte și expresi jignitoare la adresa instituțiilor statului, fapte de natură să provoace indignarea cetățenilor.

Polițiștii au identificat persoana în cauză, un bărbat de 61 de ani care a fost condus la Sediul Secției 2 Poliție Bacău și ulterior a fost transportat cu un echipaj de la ambulanță la Spitalul Judetean de Urgență Bacău, Secția Psihiatrie unde a fost internat.

Până la ora 21.00, în cadrul micro-filtrelor instituite în județul Bacău, agenții de poliție rutieră au verificat 53 de autovehicule și au legitimat 891 de persoane.

Amintim că în județul Bacău agenții de poliție rutieră acționează în 14 micro-filtre instituite pe drumurile naționale în vederea depistării autovehiculelor ( în special microbuze și autobuze), care transportă persoane pentru a vota în mod repetat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.