Incaierare la o scoala din judetul Bacau, intre elevi si profesori. ISJ si Politia demareaza anchete pentru a stabili vinovatii si masurile ce se impun (VIDEO)

0

Inspectoratul Şcolar Județean Bacău a demarat o ancheta la Liceul Tehnologic din Răchitoasa, în urma apariției unui incident violent într-o școală generală aflată sub jurisdicția acestui liceu, în care sunt implicați doi elevi și doi profesori. Informațiile preliminare indică faptul că un profesor a încercat să confiște telefonul mobil al unei eleve, acesta fiind aruncat spre fratele ei. După ce imaginile au devenit publice, Poliția s-a autosesizat și a declanșat o anchetă.

Conform informării primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, incidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 10:40 la o şcoală din satul Burdusaci, structură a Liceului Tehnologic din Răchitoasa. În timpul orei de geografie, profesorul a observat că o elevă folosea telefonul mobil, deşi regulamentul intern al unităţii de învăţământ interzice utilizarea acestor dispozitive în timpul orelor.

ISJ Bacau – purtator de cuvant Roxana Cerghici :

A refuzat că îl închidă, să îl predea profesorului şi a aruncat telefonul mobil către fratele său, care învaţă în aceeaşi clasă. În acel moment s-a creat îmbulzeală, profesorul a încercat să ia telefonul, a intervenit un alt profesor, de la o altă clasă, care este şi dirigintele clasei în care se desfăşura ora de geografie. Un profesor a căzut, fata şi ea a căzut. Dirigintele a vrut să aplaneze conflictul, profesorul a vrut să ia telefonul.

S-a deschis o cercetare la nivelul şcolii, s-au luat declaraţii de la elevi şi de la profesori, la nivelul Inspectoratului Şcolar s-a stabilit o echipă de control care este deja acolo.  Vor fi luate măsuri, în special pentru prevenirea acestor manifestări”, a precizat  reprezentanta Inspectoratului.

Cei doi frati sunt cunoscuti ca fiind „elevi problema”, care au tot creat situatii neplacute in scoala. Politia s-au autosesizat si a deschis o ancheta:

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spaţiul public şi au demarat o anchetă în acest caz, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi lovire sau alte violenţe”, a transmis IPJ Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.