Inca un incendiu in judetul Bacau. ISUJ : Arderea miriștilor, a vegetației uscate și a altor materiale combustibile este interzisă


Salvatorii băcăuani au intervenit în cursul serii trecute, 21 iulie a.c., în localitatea Târgu Ocna, în urma unui apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență, care anunța producerea unui incendiu de vegetație uscată.
La fața locului, au intervenit de urgență cinci pompieri militari.

La sosirea forțelor de intervenție, ardeau cioate și doborâturi, în focare izolate, pe o suprafață de aproximativ 5000 mp.
Pentru localizarea și lichidarea incendiului, echipajele de salvatori au acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității și Ocolul Silvic.

După o intervenție ce a durat aproximativ trei ore din momentul anunțării, în jurul orei 23:00, forțele și mijloacele s-au întors la bază. Zona a rămas sub supravegherea unui reprezentant al Ocolului Silvic, intervenția fiind reluată în această dimineață, când s-a făcut schimbul efectivelor.

În acest moment, acțiunea de stingere este în dinamică.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău trage din nou un semnal de alarmă cu privire la utilizarea focului deschis în spații deschise.

„Nu uitați! Arderea miriștilor, a vegetației uscate și a altor materiale combustibile este interzisă!” a transmis ISUJ Bacau

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.