Inca se lucreaza la Rezerva de Apa. Dragos Benea : Lanțul improvizațiilor făcute cu bună-ştiință, de Primărie & antreprenor, îi va lăsa pe băcăuani fără apă în caz de avarie!


Astazi, in cartierul CFR, antreprenorul Branpis s-a apucat de spart giratoriul din zona pentru alte lucrari la Rezerva de Apa.

Intr-o postare pe o retea de socializare, europarlamentarul Dragos Benea a precizat ca toate aceste lucrari facute, fara responsabilitate, vor lasa bacauanii fara apa, in caz de avarie la reteaua de apa. Rezerva de Apa a Bacaului trebuie finalizata din 2020, insa pana in acest moment ea nu a fost pusa in functiune si nu s-a facut receptia:

Băcăuanii – plătitori fără apă în piesa de la Rezervă! Lucrare (integral) plătită din bani publici, dar: NETERMINATĂ | NERECEPȚIONATĂ | NEFUNCȚIONALĂ

Trebuia terminată în iunie 2020, dar NU ESTE. Recepția e pornită din iunie 2021, dar NU ESTE gata. Rezerva trebuia pusă în funcțiune în 72 de ore, conform Hotărârii nr. 13/2022 a CJSU – NU ESTE „funcționabilă”.

E cât se poate de limpede pentru cine are ochi de văzut:Lanțul compromisurilor & improvizațiilor făcute cu bună-ştiință (!), de Primărie & antreprenor, la lucrarea de la Rezerva de apă îi va lăsa pe băcăuani fără apă în caz de avarie!” a precizat Dragos Benea

Prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel, a precizat ca Rezerva de apa este neterminata, chiar daca inca din 2021 a fost anuntata finalizarea ei. Mai mult, prefectul Bogdanel spune ca aceasta lucrare seamana cu reabilitarea facuta la podul prabusit din Neamt:

Imaginile de mai jos sunt de astăzi și au fost făcute în zona sensului giratoriu din cartierul CFR. Ele ilustrează cum antreprenorul Branpis continuă să „meșteșugească” la Rezerva de apă a Bacăului, o lucrare integral plătită de Primărie, deși neterminată până astăzi (!), care – începând din iunie 2021, adică de acum un an de zile – se află într-o procedură de recepție mai lungă decât serialul „Tânăr și neliniștit”.

De aproximativ jumătate de an, adică de la ultima criză a apei din oraș (ian.-feb. 2022), nu trece o lună fără ca antreprenorul lucrării, cu girul conducerii Primăriei, să nu vină cu o improvizație, cu o schimbare de soluție, cu o cârpeală sau „meștereală” la un obiectiv de investiții care trebuia finalizat încă din iunie 2020! Dacă Primăria ar fi fost condusă de oameni responsabili, iar Rezerva construită de constructori serioși, obiectivul trebuia să fie funcțional de acum 2 ani. Vedem bine că nu este nici pe departe așa.

Nu vreau să mă gândesc că toate câte s-au întâmplat la lucrarea de la Rezervă, adică schimbarea soluției fără acceptul proiectantului, plata lucrării fără ca ea să fie terminată, iar obiectivul pus în funcțiune la parametrii asumați prin contract, ticluirea hârtiilor ca ele să bată cu lucrări deja executate pe teren (nu invers!), revelațiile repetate cu privire la vane nefuncționale și alte asemenea vor pune un oraș întreg în situația de a rămâne fără apă în cazul unei avarii la aducțiunea de la Valea Uzului. Și asta, din cauză că investiția, deși plătită cu banii înainte, NU funcționează!

Toate indiciile înșirate mai sus, de altfel cunoscute de conducerea Primăriei Bacău, reflectă moșmondeala pe bani publici petrecută cu această lucrare care nu miroase deloc bine și care aduce, izbitor, cu cazul podului prăbușit în județul Neamț.Trebuie, cumva, să așteptăm dezastrul ca să realizăm dimensiunea manoperei în fața căreia ne aflăm?” a precizat prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentVIDEO: Un motociclist a fost amenintat cu cutitul de un alt sofer din Bacau
Articolul urmatorProtest „timid” in Bacau impotriva scumpirii carburantilor

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.