Inca o persoana din judetul Bacau a murit din cauza gripei

Gripa a facut o noua victima in judetul Bacau. In ultima saptamana, la nivelul judeţului Bacău, s-au confirmat 78 cazuri gripă din care 22 cazuri au necesitat internare la secţiile de Boli Infecţioase din cadrul SJU Bacău, SMU Moineşti şi SM Oneşti.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Din cele 78 de cazuri de gripă, 41 cazuri sunt confirmate prin teste rapide, iar celelalte sunt diagnosticate clinic. Cele mai multe cazuri se regăsesc la grupa de vârsta 5-14 ani.

De asemenea, in saptamana 03.02-09.02.2020, s-a inregistrat un deces prin gripa la un barbat in varsta de 55 de ani din mediul rural, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tipA.

DSP Bacau a primit de la Ministerul Sănătăţii, 39.710 de doze de vaccin antigripal, iar până în data de 09.02.2020 au fost vaccinate 39.592 de persoane.  DSP Bacău a primit un număr suplimentar de 1552 de doze de vaccin antigripal, ce au fost deja distribuite catre medicii de famile.

S-au vaccinat persoane din instituţiile de ocrotire, personalul medico-sanitar din unităţile spitaliceşti şi persoane în evidenţa cu afecţiuni medicale cronice înscrise la medicii de familie.

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here