Inaugurare Incubator de Afaceri, Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov”

0

Joi, 26 mai 2011, la ora 12.00, va avea loc festivitatea de inaugurare a Incubatorului de Afaceri din cadrul Centrului de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov”.

Incubatorul va gazdui, pentru urmatorii trei ani, 24 de IMM-uri aflate în primii ani de activitate. Acestea vor beneficia de birouri echipate si mobilate, sprijin financiar si servicii de consultanta. Alaturi de sprijinul logistic necesar demararii activita?ii, Incubatorul ofera un mediu prielnic dezvoltarii afacerilor, prin facilitarea activitatilor de networking, a transferului de know-how si prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate. Procesul de selectie a firmelor incubate este in derulare. Programul este coordonat si finantat de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) si implementat de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), în colaborare cu autoritatile locale, respectiv Primaria Municipiului Bacau. Obiectivele programului sunt dezvoltarea spiritului antreprenorial, dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici si mijlocii din România, si scaderea somajului. Perioada de incubare în afaceri este de 3 ani, plus 2 ani monitorizare post-incubare.

Incubatorul de Afaceri Bacau este înfiintat prin colaborarea Primariei Municipiului Bacau cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în cadrul Programului National Multianual de Infiintare si Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice si de Afaceri în România. Incubatorul de Afaceri este administrat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Bacau.

„Datorita acestui program care se deruleaza la Incubatorul de Afaceri din cadrul Centrului de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov” IMM-urile din Bacau, si nu numai, vor beneficia de un suport substantial. Prin implementarea acestui Program acordam un sprijin concret pentru dezvoltarea si dinamizarea mediului de afaceri”, Romeo Stavarache, primarul Municipiului Bacau

La festivitatea de inaugurare vor participa, alaturi de d.l Romeo Stavarache, primarul Municipiului Bacau, d-na Yesim Oruc, reprezentant rezident al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, d.l Cristian Haiduc, presedintele Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri, d.l Constantin Apostol, director ADR Nord Est.

Sursa : primariabacau.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.