Inalta Curte a respins contestatia PSD-PC privind respingerea inregistrarii USD

0
Inalta Curte de Casatie si Justite a respins contestatia PSD-PC privind respingerea inregistrarii USD. Reprezentantul Parchetului General a intervenit in favoarea PSD-PC sustinand admiterea contestatiei si inregistrarea USD la Biroul Electoral Central (BEC).

Practic, cele trei partide care formau USD – PSD, PC si UNPR – trebuie sa gaseasca alta formula de candidatura la alegerile europearlamentare din 25 mai. Luni, 3 martie, Biroul Electoral Central (BEC) a respins inregistrarea pentru alegerile europarlamentare a aliantei electorale USD, formata din PSD, UNPR si PC, potrivit Mediafax. Cele trei partide au facut contestatie atunci.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat ca denumirea aliantei electorale USD va fi schimbata, ca urmare a deciziei BEC, dar s-a intrebat retoric cu cine anume este asemanatoare aceasta denumire in conditiile in care USL nu participa la europarlamentare.
„O sa schimbam (numele -n.r.), dar din pacate nu participa USL in alegeri. Deci, USD este asemanator cu cine? O sa studiem si o sa ne conformam deciziei”, a spus Ponta la Antena 3.

Vicepresedintele AEP Marian Muhulet, membru in BEC, a declarat pentru Mediafax ca motivul pentru care a fost respinsa solicitarea de inregistrare a aliantei electorale Uniunea Social Democrata este legat de faptul ca aceeasi denumire a fost folosita la alegerile din 1996 pentru Parlament.

El a precizat ca este vorba despre incalcarea articolului 7 alineatul 1 din Legea 33/2007 privind alegerile europarlamentare.
Termenul pentru depunerea protocolului de constituire a unei aliante electorale este stabilit in 4 martie de HG pentru aprobarea calendarului pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.