In ultimele 24 de ore, pompierii bacauani au intervenit in patru misiuni din cauza inundatiilor

0

În ultimele 24 de ore, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, echipajele operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au intervenit în patru misiuni, pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea, după cum urmează:

  • intervenție pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil, în orașul Comănești;
  • intervenție pentru evacuarea apei dintr-o curte, în municipiul Onești;
  • intervenție pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, în comuna Glăvănești, sat Muncelu;
  • intervenție pentru evacuarea apei dintr-o curte, în comuna Corbasca, sat Bacioiu.

În ceea ce privește avertizarea populației, în cursul zilei de ieri, au fost transmise trei mesajele RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție.

      În  continuare, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Județean, pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

      Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău solicită cetățenilor să adopte un comportament preventiv și să respecte următoarele recomandări:

  • Evitați deplasările pe durata avertizării meteorologice;
  •  În situația manifestării vântului puternic, întrerupeți orice activitate desfășurată în aer liber și adăpostiți-vă în imobile sau spaţii închise, care să  asigure protecţia;
  •  Dacă este necesară evacuarea, mergeți imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi;
  •  Decuplați întrerupătorul general de energie electrică. Scoateți aparatele electrice din priză;

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei www.fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.