In septembrie va fi lansat programul privind casarea masinilor. Ce suma primiti daca veti renunta la o masina mai veche de 15 ani


Laurentiu Neculaescu, presedinte AFM, a anuntat ca din luna septembrie va incepe programul pentru casarea masinilor mai vechi de 15 ani. Finantarea va fi de 500 de milioane de lei, iar plata se va face de la Guvern si de la UAT-uri.

Proprietarii de maşini ar urma să caseze autovehiculul vechi de minimum 15 ani în schimbul unei sume de 3.000 de lei. Jumătate din aceasta va fi suportată din bugetul AFM, iar cealaltă jumătate din bugetul local al fiecărui UAT participant.

Spre deosebire de deja cunoscutele programe Rabla Clasic și Rabla Plus, în cadrul acestuia casarea nu este condiţionată de achiziţionarea unui autovehicul nou.

Acest program a rezultat în urma angajamentului României prin PNRR că până în 2026 vom casa un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani. Este un program prietenos cu mediul, dar nu ştiu cât de prietenos cu bugetele unităţilor administrativ-teritoriale, în sensul că noi vom acorda o primă de casare a unei maşini mai vechi de 15 ani sau cu o normă de poluare Euro 3 sau mai jos de Euro 3. Această primă de casare va fi de 3.000 de lei, din care 1.500 de lei suportă AFM, iar 1.500 de lei vor trebui suportaţi din bugetul propriu al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale”, a afirmat şeful AFM.

Sursa: economica.net

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.