În perioada 21-22 iunie, Bacăul va găzdui cea de-a 9-a ediție a Raliului Moldovei

In perioada 21-22 iunie, Bacaul va gazdui cea de-a 9-a editie a Raliului Moldovei.

   

Intrecerea conteaza ca etapa a treia in Campionatul National de Raliuri Dunlop, Campionatul National Rally 2 Dunlop si Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorice. Totodata, intrecerea are statut de competitie internationala FIA.

Devenita deja una dintre rundele de referinta pentru raliurile din Romania, competitia le propune participantilor un eveniment de tinuta care aduce si noutati. ”I-am obisnuit an de an pe concurenti si oficiali, dar si pe iubitorii de motorsport, cu surprize. Nu face exceptie nici editia din acest an. Una pe care o pregatim si in perspectiva celei din 2020, atunci cand Raliul Moldovei implineste un deceniu, moment pe care dorim sa-l celebram intr-un mod special”, a declarat Adrian Raspopa, organizatorul raliului.

Partenerul principal al competitiei este si in acest an Consiliul Judetean Bacau, in asociere cu Primaria Onesti, Primaria Moinesti, Primaria Bacau si Primaria Zemes. Si tot ca o constanta, intrecerea se va desfasura pe probele de macadam din vecinatatea oraselor Bacau, Moinesti si Comanesti. In plus, revenita anul trecut in program, Superspeciala din Onesti va reprezenta si la aceasta editie unul dintre punctele de atractie. Astfel ca Raliul Moldovei Bacau powered by Dedeman Automobile 2019 va face un nou tur de forta in cele mai mari orase ale judetului Bacau.

Printre punctele de atractie se numara shakedown-ul programat in dimineata de vineri 21 iunie care se va derula intr-o noua locatie, langa Moinesti. Un bun prilej pentru fani de a beneficia de o zi intreaga in lumea raliurilor. Pentru ca testul pre-competitie se va derula pe cea de-a doua proba a zilei. Cu precizarea ca in concurs, masinile vor parcurge drumul in sens invers.

Tot vineri, alaturi de proba Moinesti, mai sunt programate specialele Vermesti si Moinesti, pentru ca ziua sa se incheie cu amintita Superspeciala din orasul Onesti.
Sambata 22 iunie se vor parcurge, in 3 bucle, alte trei speciale. Este vorba despre Hemeius, Trebes si Racova, care va reprezenta si Power Stage. Fapt care reprezinta, de asemenea, o nouatate. Altfel, si proba din binecunoscuta zona Trebes de langa Bacau se numara intre surprizele organizatorilor. ”Am construit aceasta proba noua, de aproape 14 km, avandu-i in vizor tot pe fani. Si aceasta pentru ca este intr-o zona accesibila. Publicul poate ajunge fie din Drumul National catre Moinesti, fie dinspre Ocolul Silvic, pe sectiunea care le este familiara de la Shakedown-ul editiilor precedente. Ne-am dorit sa le oferim iubitorilor de motorsport cat mai multe oportunitati de a se afla alaturi de concurenti si sper ca vom avea parte macar de numarul mare de fani pe care l-am consemnat anul trecut”, a precizat Adrian Raspopa.

Ca si anul trecut, Raliului Moldovei Bacau powered by Dedeman Automobile 2019 va avea, miercuri, joi si vineri parcul de service, secretariatul si comandamentului raliului la Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau, Calea Doctor Alexandru Safran 145, la intrarea in municipiul Bacau dinspre Onesti. In prima zi a raliului, parcul de service si secretariatul se vor muta in centrul Moinestiului la Biblioteca Municipala.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here