În perioada 20-31 august 2022, are loc ediția a 23-a a Festivalului de Teatru Tânăr I.D. Fest


În perioada 20-31 august 2022, are loc ediția a 23-a a Festivalului de Teatru Tânăr I.D. Fest. Festivalul de Teatru Tânăr I.D. Fest, organizat de Asociația Ingenious Drama, se va desfășura în perioada 20-31 august 2022. Aflat la cea de-a 23-a ediție, festivalul este deja cunoscut în rândul publicului iubitor de teatru din orașul Bacău, unde evenimentul se desfășoară anual.


În cadrul celor 12 zile de eveniment, festivalul va reuni 15 trupe de teatru amator din 6 orașe ale țării. Peste 200 de adolescenți talentați vor juca în spectacole de teatru pe scena Teatrului Municipal Bacovia din Bacău. Spectacolele vor fi evaluate de un juriu profesionist, format din regizorul Horia Suru, criticul de teatru Nona Rapotan, actrițele Isabela Neamțu și Coca Bloos.

Din București, trupele concurente vor fi Brightside Drama, Acting Up, Victory of Art, 4teen și Brainstorming. Din Botoșani, vor participa trupele Drama Club și Atelierul de Teatru Botoșani. De asemenea, trupele Amprente Brașov, Mircea Albescu Câmpina, Aici Constanța,
Brr la Deal Bârlad și Heavenly Hell Timișoara vor lua parte la festival. Orașul Bacău se remarcă în rândul participanților prin trupele In The Spot, Tranparency și A.C.T. Bacău.

Alături de spectacolele de teatru tânăr, pe parcursul zilelor de festival publicul băcăuan se va putea bucura și de spectacole invitate, jucate de actori profesioniști. Printre acestea se numără Iepurele Alb, Iepurele Roșu (Matei Grunberg, Alexandru Ivanov), Fat Pig, Romeo și Julieta (UNATC), precum și un spectacol de improvizație marca Backstage Boys.

De asemenea, în cadrul Teatrului Municipal Bacovia, se vor organiza proiecții ale filmului „Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986 (2022)”. Acestea vor fi deschise publicului larg din orașul Bacău.

Comunicat de presa

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.