In perioada 16-22 septembrie va avea loc „Saptamana Europeana a Mobilitatii”

In perioada 16-22 septembrie 2018 se va desfasura in municipiul Bacau o noua editie a evenimentului „SAPTAMANA EUROPEANA A MOBILITATII” (European Mobility Week) – a XVII-a la nivel european si a IV-a la nivel local, sub deviza „Combina si deplaseaza-te!” (Mix and move!).

Publicitate

Organizatorul acestui eveniment, Municipiul Bacau, reprezentat de Agentia de Dezvoltare Locala Bacau, invita cetatenii municipiului sa se alature acestei initiative, propunand o schimbare la nivel comportamental si oferind optiuni de transport local si de mobilitate nepoluanta.

Tema din acest an – „Multimodalitatea”- promoveaza utilizarea si combinarea diferitelor moduri de transport pentru deplasarile urbane, atat pentru pasageri, cat si pentru marfuri. Combinarea diferitelor moduri de transport inseamna maximizarea beneficiilor pentru locuitori: costuri, rapiditate, flexibilitate, confort, sanatate, cu impact asupra imbunatatirii calitatii vietii urbane.

SAPTAMANA EUROPEANA A MOBILITATII ne incurajeaza sa exploram diferitele optiuni pe care le avem la dispozitie pentru a ne deplasa si sa ne gandim la modalitatea de transport care ni s-ar potrivi cel mai bine calatoriei noastre. De ce sa nu incercam sa mergem cu bicicleta, sa luam autobuzul pana la serviciu sau sa mergem pe jos la cumparaturi? Adoptand conceptul multimodalitatii si introducand metode de transport durabile in deplasarile noastre putem fi mai in forma, mai sanatosi, mai fericiti!

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here