In perioada 16 – 22 septembrie are loc, in municipiul Bacau, „SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII”

0

Băcăuanii sunt invitaţi să participe între 16 şi 22 septembrie la „SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII” (European Mobility Week), un eveniment care promovează reducerea poluării din trafic prin alegerea unor mijloace de transport nepoluante sau mai putin poluante.

Timp de o săptămână în Municipiul Bacău vom desfășura o campanie la care invităm cât mai mulți cetățeni să se alăture! Prin intermediul acțiunilor pe care le vom organiza vrem să explicăm că,  treptat, cu toții va trebui să ne schimbăm  comportamentul privind felul în care ne deplasăm în oraș, apelând la mijloacele de transport ecologice, care să protejeze cât mai mult mediul înconjurător, „a declarat Primarul Municipiului Bacău, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

SEM este organizată în acest an de Primăria Municipiului Bacău, în parteneriat cu ADL Bacău si Asociația SMARTiCITY.

EUROPEAN MOBILITY WEEK este campania inițiată la nivel european  de Comisia Europeana în vederea sensibilizării populației privind mobilitatea urbană durabilă. Campania este recunoscută pe scară largă ca o forță motrice către o mobilitate urbană durabilă în Europa și nu numai.

La acest eveniment s-au înscris deja peste 2000 de orașe din Uniunea Europeană, iar agenda evenimentelor din Bacău o puteți urmări pe site-ul oficial. Este a  XX-a ediție la nivel european și a VII-a ediție la care Bacăul participă.

Deschiderea oficială a „SĂPTĂMÂNII EUROPENE A MOBILITĂȚII” va avea loc la CENTRUL DE AFACERI ŞI EXPOZIŢII „MIRCEA CANCICOV” Bacău în data de 16 septembrie 2021, începând cu ora 14.00.

Printre acțiunile ce se vor desfășura în Bacău, în cadrul  „Săptămânii Europene a Mobilității”  2021, amintim:

  •  „Vineri-17 septembrie, Ziua fără mașini” – la care sunt invitați cât mai multi oameni să își lase acasă mașina şi să meargă cu bicicleta, pe jos, cu transportul în comun.
  • Centrul Bacăului devine pietonal de vineri după-amiaza, până duminică seara.
  • Info-Mobilitatea – activități de informare  și educație privind mobilitatea urbană, pentruelevi și adulți, in zona pietonală.
  • Turul Bacăului pe bicicletă, dar și concursuri cicliste diverse. Vânătoare de Comori – traseu cu bicicleta pe viitoarele piste de bicicleta.  
  • Orașul viitorului” – EfdeN.
  • Hai cu autobuzul electric! – primul autobuz electric fabricat in Romania vine duminica la Bacău, iar cetățenii vor avea ocazia să îl testeze într-o plimbare.
  • Expoziție și drive test cu mașini electrice, stații de încărcare pentru mașini electrice
  • Serile weekendului sunt rezervate muzicii!
  • În weekend, pe timpul zilei vor avea loc acțiuni sportive, cu concursuri şi premii, desene pe asfalt pe tema mobilitatii urbane şi multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.