In luna mai, salvatorii bacauani au intervenit, in medie, la 25 de situatii de urgenta zilnic


În luna mai, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al județului Bacău, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat în 761 situații de urgență. Altfel, putem spune ca in fiecare zi, salvatorii bacauani au avut, in mediu, 25 de interventii.

In intervalul menționat, pompierii băcăuani au intervenit în următoarele misiuni:

-51 de incendii
-41 arderi necontrolate
-59 de misiuni pentru asistența persoanelor,
-4 misiuni pentru salvarea animalelor,
-1 descarcerare
-2 exerciții cu forțe și mijloace
-11 misiuni pirotehnice
-443 cazuri SMURD
-77 recunoașteri în teren
-72 alte situații de urgență

De remarcat este faptul că, în ceea ce privesc incendiile produse la gospodării, cele mai frecvente cauze ale acestora sunt instalațiile electrice defecte, utilizarea focului deschis în spații închise sau coșurile/burlanele de fum defecte sau necurățate. Pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor şi protecţiei civile, în intervalul menționat, specialiștii din cadrul inspecției de prevenire au efectuat un număr de 69 controale de specialitate. În urma acestora, au fost constatate 114 deficienţe, 32 dintre acestea fiind soluţionate pe timpul controalelor. De asemenea, a fost aplicat un număr de 114 sancţiuni contravenţionale, repectiv 69 avertismente şi 45 amenzi, în cuantum de 160.500 lei.

Totodată, au fost emise 20 de avize (19 avize de securitate la incendiu şi un aviz de protecţie civilă), 13 autorizații de securitate la incendiu, opt avize de amplasare în parcelă și 13 avize pentru transport deșeuri periculoase. Crearea unei culturi preventive în comunitățile noastre prin cunoașterea diferitelor tipuri de riscuri și a măsurilor de prevenire a acestora, rămâne obiectivul principal al pompierilor băcăuani, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă vor continua și în perioada următoare.” a transmis ISUJ Bacau

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.