In luna mai, ITM Bacau a dat 22 de amenzi, in valoare totala de peste 50.000 euro

Inspectorii de muncă din cadrul corpului de control relaţii de muncă au verificat 144 de angajatori la care lucrau 8215 de salariați. Au fost aplicate 29 sancţiuni contravenţionale, din care 15 avertismente și 14 amenzi  în valoare totală de 203.500 lei.

Astfel, au fost depistați 8 angajatori care practicau muncă fără forme legale (8 persoane), fiind aplicate 8 sancţiuni pentru munca la negru, în valoare de 140.000 lei. Au fost gasite 6 persoane lucrand fara a avea incheiat contract de munca in forma scrisa si doua persoane lucrand in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractului individual de munca cu timp partial.

Tot în domeniul relaţiilor de muncă au mai fost aplicate sancţiuni pentru:

  • nerespectarea prevederilor legislatiei privind munca suplimentara;
  • nerespectarea prevederilor legislatiei privind munca de noapte;
  • nerespectarea prevederilor legislatiei privind repausul saptamanal;
  • nerespectarea prevederilor H.G. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic.
  •  

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă  au fost controlaţi  79 agenţi conomici. Pentru neconformităţile depistate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale  în valoare totală de 60.000 lei și 213 avertismente.

Tot in acest domeniu, precizăm că au  fost inregistrate 15 comunicari de evenimente1 mortal si 14soldate cu incapacitate temporară de muncă.

Principalele nereguli sanctionate au fost :

  • nerealizare masuri  dispuse la controlul anterior
  • instruire necorespunzatoare
  • lipsa control medical
  • neintocmire plan de prevenire si protectie
  • echipamente de munca necorespunzatoare

Pe parcursul lunii mai, au fost inregistrate 47 sesizari ,toate fiind solutionate. Majoritatea reclamatiilor , in numar de 38 au avut ca obiect neplata unor drepturi salariale restul petentilor reclamand incalcari ale legislatiei muncii referitoare la : concedierea individuala, munca nedeclarata, neplata orelor suplimentare sau refuzul angajatorilor de a elibera adeverinte.” a transmis ITM Bacau

Comunicat de presa


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentIronizat pe Facebook, dupa plimbarea cu avionul, Viziteu explica : „Am vrut sa ma asigur ca respecta graficul. Am făcut și câteva fotografii aeriene. De sus, unele lucruri se văd mult mai clar”
Articolul urmatorPatru barbati retinuti 24 de ore, dupa ce au lovit mai multe persoane

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.