In judetul Bacau, purtarea mastilor de protectie va fi obligatorie, in toate spatiile publice incepand din data de 7 aprilie 2020

0

In judetul Bacau, purtarea mastilor de protectie va fi obligatorie, in toate spatiile publice incepand din data de 7 aprilie 2020

Aceasta masura a fost adoptata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bacau, in sedinta extraordinara de astazi, 6 aprilie 2020, la recomandarea secretarului de stat, Raed Arafat si va intra in vigoare din data de 7 aprilie.

Prin spatii publice se intelege spatiile comerciale, piete, institutii publice, santiere, gari, autogari, etc.

Pe fondul crizei de masti, nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protectie sa fie exclusiv masti medicale.

Se pot folosi esarfe, masti din panza sau orice alte tipuri de protectie care sa acopere nasul si gura, important este ca ele, dupa folosire, sa fie spalate si calcate, pentru a asigura o protectie sporita.

”Este o hotarare prin care limitam raspandirea comunitara a noului tip de coronavirus, in caz de tuse sau stranut. Ne protejam si pe noi, si pe cei din jurul nostru. In cazul in care o persoana aflata intr-un spatiu public este infectata, dar nu prezinta simptome, purtarea unui mijloc de protectie reduce riscul raspandirii”, a precizat prefectul Liviu Miroseanu.

Aceasta hotarare va fi transmisa tuturor membrilor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bacau, autoritatilor publice locale si altor institutii de interes, in vederea aplicarii.

Comunicat Prefectura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.