In judetul Bacau evolueaza trei focare de pesta porcina

La această dată, în județul Bacău evoluează  3 (trei) focare de Pestă Porcină Africană la porc domestic în gospodăriile populației din localitățile Racaciuni , Parava si Letea Veche.

In data de 19.11.2020 a fost confirmat un  focar de Pestă Porcină Africană la porci domestici, în gospodăria populației, în localitatea Rusi-Ciutea , comuna Letea Veche, judetul Bacau .

De asemenea sunt active restricțiile pentru 43 cazuri de P.P.A. la porc mistreț în Fondurile cinegetice de pe raza județului Bacău

„Încă de la notificarea suspiciunii de boală, pe probele analizate de L.S.V.S.A. Bacău, serviciile veterinare au intervenit de urgență.

Gospodăria afectata au  fost plasata sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor și mijloacelor de transport. În trasabilitatea bolii 2 suine au murit iar în cadrul măsurilor de combatere și asanare a bolii, 31 suine au fost ucise si neutralizate, cu respectarea legislatiei sanitare veterinare în vigoare.

Unitatea Locală de Decizie a Centrului Local de Combatere a Bolilor Bacău, aflată sub conducerea Prefectului judetului Bacau, a adoptat în aceeași zi, la confirmarea bolii,  Hotărârea de aprobare a  Programelor de măsuri, care se aplică în zonele de restricții pentru Pesta porcină africană.” au transmis reprezentantii DSVSA Bacau

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here