DSVSA: In judetul Bacau a fost confirmat un nou focar de pesta porcina

   „Sub raportul Pestei  Porcine Africane, în județul Bacău a fost confirmat un nou  focar de pestă porcină africană la porc domestic într-o exploatatie nonprofesionala  din  localitatea Straja, comuna Asau.” a transmis DSVSA Bacau

  De asemenea sunt active  167  cazuri de pestă porcină africană , la porc mistreț în Fondurile cinegetice de pe raza județului Bacău.

 Unitatea Locală de Decizie a Centrului Local de Combatere a Bolilor Bacău, aflată sub conducerea Prefectului judetului Bacau, a adoptat in data de 29.07.2022 ,o hotarare prin care  a fost aprobat  programul de masuri pentru combaterea focarului  de pesta porcina africana  ,la porc domestic din exploatatia nonprofesionala  , situate in  localitatea Straja, comuna Asau,,cu stabilirea zonelor de protectie si supraveghere a acestuia, a restrictiilor impuse in aceasta zona si derogarile  de la legislatia sanitara veterinara in vigoare.

             Pentru  neregulile constatate și încălcarea prevederilor legislației în domeniul sanatatii animalelor, s-au aplicat  2 sanctiuni contraventionale potrivit HG nr. 984/2005 cu modificarile si completarile ulterioare,  in valoare totala de  1800 lei.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentVIDEO: Umbrarescu si-a montat „fabrica de grinzi” pe Centura Bucuresti Nord ( autostrada Corbeanca – Afumati )
Articolul urmatorIn fiecare zi de joi, buhusenii vor putea viziona cate un film la Casa de Cultura „Elisabeta Bostan”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.