In iulie, jandarmii bacauani au executat peste 600 de misiuni


În luna iulie, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ” Stefan Cel Mare ” Bacău au executat peste 600 de misiuni pe timpul cărora au constatat 16 fapte penale și au aplicat peste 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 88.200 de lei.

„Creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice, precum și depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale față de cei care comit fapte antisociale sunt principalele obiective care stau la baza planificării, coordonării și executării activităților și misiunilor jandarmilor băcăuani. Mizând în principal pe caracterul preponderent preventiv al misiunilor desfășurate și prevenirea faptelor antisociale, jandarmii au executat în luna iulie, conform atribuțiilor ce le revin, peste 600 misiuni, în mediul urban și rural. Acestea au fost executate atât independent, cât și în colaborare /cooperare cu alte instituții și au vizat asigurarea și menținerea ordinii publice, intervenții ca urmare a sesizărilor la 112, activități preventive și punerea în aplicare a mandatelor de aducere.

La apelurile primite prin sistemul național de urgență „112” sau telefonic, la dispeceratul inspectoratului, jandarmii băcăuani au intervenit în mai mult de 140 de cazuri, cu luarea măsurilor legale care s-au impus față de cei care au încălcat prevederile legale. Principalele fapte antisociale sancţionate de jandarmi au fost: tulburarea ordinii și liniștii publice, utilizarea intenționată și nejustificată a numărului 112, pescuit fără permis,consumul de băuturi alcoolice în locurile publice, altele decât cele special amenajate, provocare și participare la scandal, refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale, precum și alte fapte ce au adus atingere normelor de convieţuire socială.

În ceea ce privește faptele de natură penală, jandarmii au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală în cazul a șase infracţiuni constatate independent, iar pe timpul acțiunilor desfăşurate în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, jandarmii au acordat sprijin la constatarea unui număr de 11 infracţiuni.

Recomandăm cetățenilor să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică când situația o impune, iar în cazuri de urgenţă să apeleze numărul unic 112.” a transmis IJJ Bacau

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

  1. si eu ca opinia publica…de ani de zile presa bacauana s-a transformat intr-un bizar ”politia va informeaza”.
    zeci de articole zilnice si saptamanale ne prezinta faptele de arme ale politiei,jandarmeriei si igsu de parca viata in orasul asta nu mai exista decat daca ne lasa ei.
    se induce o stare de alerta si agitatie care convine de minune acestor viitori pensionati speciali si care isi inmultesc randurile de la o zi la alta .

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.