In ianuarie 2021, Rezerva de Apa era finalizata in proportie de 95%. La un an distanta, este NEFUNCTIONALA iar bacauanii sunt trimisi, din nou, dupa bidoane de apa


In urma cu un an de zile, scriam un articol referitor la stadiul lucrarilor la Rezerva de Apa a Bacaului. In ianuarie 2021, procentul indicat de Primaria Bacau, intr-un raspuns oficial, era de 95%. Asta dupa ce, in urma cu aproximativ jumatatea de an, fostul edil Necula dadea Rezerva de Apa ca si finalizata.

ianuarie 2021 – stadiul Rezervei de APA 95%

Tot in ianuarie, insa la un an distanta, pe 31.01.2022, o noua avarie la conducta de aductiune lasa Municipiul Bacau fara apa. Rezerva de Apa este inca nefinalizata, chiar daca mai erau de terminat doar 5%.

Primarul Bacaului, Lucian Viziteu, le-a explicat bacauanilor, prin intermediul retelelor de socializare, ca Rezerva ar fi gata, insa mai este nevoie de timp pentru bransamente :

Inca nu e complet legata de reteaua actuala, racordarile se fac etapizat in functie de avizele CRAB. Au existat multe etape si le facem in functie de cerintele CRAB. Mai exista un singur branșament de facut. De 6 luni se tot fac branșamente care implica sistare. Rezerva e finalizata de luni bune doar conectarea cu reteaua existenta tot dureaza… Voi anunta cat de curand.” spune Lucian Viziteu, primar al Mun. Bacau

BRANPIS

Branpis, constructorul care a realizat Rezerva de Apa, declara, in martie 2021, pentru ziaruldebacau.ro ca „lucrarea este tipla”, insa un dosar penal a fost deschis in acest caz pentru mai multe probleme. CRAB nu poate prelua Rezerva de Apa intrucat au fost descoperite foarte multe probleme la lucrare. Mai mult decat atat, politia a deschis un dosar penal.

Rezerva de apă nu este recepționată nici până astăzi nu din cauza operatorului CRAB, ci din cauza neconformităților flagrante la implementarea proiectului, unde soluția tehnică a fost schimbată fără acceptul proiectantului din asociere – așa ceva nu am întâlnit în 20 de ani de activitate administrativă (și tot nu au terminat lucrarea!). Conform Ordinului de începere a lucrărilor 6729 din 27 iunie 2019, termenul de execuție era de 12 luni, adică un an. Cele 12 luni au trecut de două ori (!) și, la 27 de luni (2 ani și 3 luni) de la începerea lucrărilor, Rezerva încă nu este finalizată.

De „conforme” și „trainice” ce sunt lucrările, rezervorul de la Barați al Rezervei era s-o ia la vale în vara care tocmai s-a încheiat, în momentul când s-au realizat primele probe și testări (așa cum singuri puteți constata din fotografiile de mai jos). Rabat s-a făcut și la calitatea armăturilor și în privința montării conductelor în pământ. Implementarea proiectului este investigată de Poliție, care nu mai devreme de august 2021 (vezi foto!) a solicitat Primăriei Bacău, beneficiarul lucrării, mai multe înscrisuri, dar și răspunsuri privitoare la schimbarea soluției tehnice fără permisiunea proiectantului.” preciza Dragos Benea in octombrie 2021

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.