UPDATE: In patru localitati din judetul Bacau se furnizeaza apa cu program, din cauza udatului terenurilor agricole. ABA Siret : Nu se impune aplicarea „Planului de restrictii si folosire a apei in perioade deficitare”


UPDATE:

Compania de Apa Bacau ne-a transmis ca mai exista doua localitati din judetul Bacau, unde apa este furnizata conform unui program, din cauza consumului excesiv.

Este vorba despre orasul Buhusi si comuna Stefan cel Mare. In Buhusi, restrictia functioneaza in intervalul 23:00 – 05:00, pentru refacerea rezervei de apa.

In comuna Stefan cel Mare, programul de furnizare al apei este 06:00 -08:30 si 18:00 – 20:30 ( Stefan cel Mare, Bogdana si Negoiesti).

In comuna Faraoani, apa este restrictionata in zilele impare pentru consumatorii de pe strada Moghioros si strada Cococa Mica, iar in zilele pare pentru cartierul Trei Stejari.

In Filipesti, apa se livreaza la robinete in intervalul 08:00 – 20:00, in zilele impare in satul Carligi , iar in zilele pare in satul Galbeni.


Din totalul de 93 de UAT-uri din judetul Bacau, in doar doua dintre ele s-au impus anumite restrictii la furnizarea apei potabile. Este vorba despre comunele Filipesti si Faraoani, din cauza udatului terenurilor agricole:

In momentul de față sunt două comune din județul Bacău care au restricții în alimentarea cu apă din sistemul centralizat, respectiv Filipești și Faraoani. Restricțiile au fost impuse de operatorul de apă, în scopul refacerii rezervei, deoarece consumul a crescut foarte mult și apă din sursă nu mai ajunge să umple rezervoarele de înmagazinare.” a declarat directorul ABA Siret, ing. Irina Lucaveţchi pentru Bacau.net

In acest moment, la nivelul judetului nu exista probleme care sa impuna aplicarea unui „plan de restrictii”:

Debitele cursurilor de apa existente in sectiunile de control pentru seceta nu au impus inca aplicarea Planului de restrictii si folosirea apei in perioadele deficitare. Aba Siret monitorizeaza in permanenta evolutia situatiei hidrometeorologice si colaboreaza cu UAT-urile si operatorii de apa pentru rezolvarea operativa a problemelor legate de functionarea sistemelor centralizate de alimentare cu apa a populatiei.” a mai precizat directorul ABA Siret, Irina Lucaveţchi

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.