În ce stadiu se află studiul de fezabilitate la drumul expres Bacău – Piatra-Neamț. Când am putea vedea primul excavator pe cei 52 km de drum de mare viteză

0

Compania „Search Corporation” se apropie de finalizarea studiului de fezabilitate la drumul expres Bacău – Piatra-Neamț. Studiul pentru cei 52 km de drum de mare viteză dintre Bacău și Piatra-Neamț trebuie predat în aceasta lună, însă termenul de finalizare a contractului este 8 iulie 2024.

În prezent, pentru proiectul ”Drum Expres Bacău – Piatra-Neamț”, Prestatorul realizează activitățile necesare finalizării Studiului de fezabilitate, precum studiile privind ocuparea terenurilor, obținerea tuturor avizelor și acordurilor și predarea Studiului Geotehnic final. Procedura de obținere a Acordului de Mediu se află în curs de desfășurare.” ne-a transmis CNAIR

52 km de drum de mare viteza, între Bacău și Piatra-Neamt

Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț se va întinde pe o distanță de 52 de kilometri, străbătând 15 localități, dintre care zece se află în județul Neamț: Cândești, Costișa, Rediu, Borlești, Podoleni, Zănești, Roznov, Savinesti, Dumbrava Rosie și Piatra-Neamț. Acest proiect va include construcția a cinci noduri rutiere esențiale, situate la Racova (Bacău), Podoleni, Savinesti și Piatra-Neamț, pe Autostrada A7. De asemenea, se vor ridica 7 poduri, 7 viaducte, 18 pasaje și 105 podete. Printre facilitățile planificate în cadrul proiectului se numără și un centru de întreținere și control, oferind suport continuu pentru buna funcționare a drumului expres. În plus, vor fi amenajate două spații de servicii, contribuind la confortul și accesibilitatea călătorilor.

Probleme aparuate la DEX Bacău – Piatra-Neamț

Potrivit informațiilor furnizate de CNAIR pentru Bacau.net , compania Search Corporation a anunțat că există câteva problema apărute la identificarea rețelelor de utilități precum și a unor proprietari afectați de coridorul de expropriere. Aceste probleme se vor rezolva în următoarea perioadă.

Când se va scoate la licitație proiectarea și execuția și care este sursa de finanțare

Sursa de finanțare a proiectului DEX Bacău – Piatra Neamț este Programul de Transport 2021 – 2027, ”Drum Expres Bacău – Piatra Neamț”, fiind cuprins în Planul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport pentru perioada 2021 – 2030.

Organizarea licitației pentru proiectare și execuție se va desfășura după predarea Studiului de Fezabilitate și finalizarea contractului, respectiv după parcurgerea tuturor etapelor legale privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici. Astfel, există șanse ca până la finalul anului să vedem o licitație și chiar un câștigător – de ce nu – pentru realizarea propriu-zisă a drumului expres Bacău – Piatra-Neamt.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.