In Bacau se respecta graficul de organizare a alegerilor

0

Mierucir, 7 noiembrie, a avut loc la Prefectura Bacau, o videoconferinta condusa de ministrul de interne Gheorghe Dusa si ministrul delegat pentru administratie Radu Stroe, in legatura cu organizarea alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012.

Principalele teme pe agenda de lucru au fost cele cu privire la definitivarea listelor de candidaţi, a semnării contractelor de tipărire a buletinelor de vot cu firmele câştigătoare ale licitaţiilor organizate la nivelul fiecărui judeţ şi stabilirea locurilor pentru afişajul electoral la nivelul autorităţilor publice locale.

Personalul din cadrul prefecturii nu vor putea cere concediu sau deplsari pe toata durata organizarii alegerilor.

După încheierea acestei şedinţe, prefectul Claudiu Octavian Şerban a avut o discuţie cu reprezentanţii principalelor instituţii implicate în organizarea turului de scrutin din 9 decembrie 2012.

La sfârşitul întrevederii, prefectul a declarat: „Videoconferinţa de astăzi face parte din seria de şedinţe tehnice pentru pregătirea alegerilor parlamentare din iarna acestui an. Aşa cum i-am informat pe cei doi miniştri, în judeţul Bacău, nu avem probleme cu respectarea graficului de organizare a alegerilor, fiind respectate toate etapele pe care le aveam de parcurs până în acest moment. În legătură cu pregătirea pentru iarna 2012-2013, şi în acest caz avem semnale pozitive, dar, ca să nu fim luaţi prin surprindere, vom monitoriza în permanenţă activitatea instituţiilor care au competenţe în acest sector, pentru ca cetăţenii judeţului nostru să nu sufere din cauza frigului sau a blocării căilor de acces”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.