In 2022, Agentia Bacau a BNR a organizat activitati de educatie financiara pentru 4000 de elevi

0

Banca Națională a României s-a implicat și în anul 2022 în proiecte de educație financiară considerând că este mai important ca niciodată să continue interacțiunea cu tinerii și copiii, astfel încât aceștia să poată dobândi și/sau dezvolta cunoștințe și abilități pentru abordarea domeniului financiar-bancar, inclusiv cu privire la rolul și principalele atribuții ale BNR.

„Agenția Bacău a BNR a organizat activități preponderent online de educație financiară, sub egida proiectului ”Să vorbim despre bani și bănci”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Inspectoratul Școlar Vaslui, în baza unui protocol de colaborare încheiat între 5 instituții din România, printre care BNR și Ministerul Educației. Astfel, 3.990 elevi din 19 unități de învățământ primar, gimnazial și liceal din județele Bacău și Vaslui, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, au beneficiat de activități de educație financiară, din care 2.327 elevi de la 11 unități de învățământ din județul Bacău și 1.663 elevi de la 8 unități de învățământ din județul Vaslui.

Temele abordate s-au referit la BNR– Bancă Centrală: istoric, principalele atribuții și activități, rolul acesteia în raport cu statul, cu instituții financiar-bancare, cu cetățeanul; originea, istoria și funcțiile banilor si elementele de siguranță; moduri și tipuri de economisire.

BNR a derulat și în anul 2022 proiectul educațional internațional al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) – Săptămâna mondială a banilor, banca centrală fiind lider de țară în acest proiect internațional, la care au participat peste 170 de state de pe toate continentele, la activitățile pe teme financiar-bancare participând peste 20.000 de elevi și studenți din 186 de instituții partenere din țară. Pe parcursul a 5 zile consecutiv, mesajul Agenției BNR Bacău a ajuns la 505 elevi din 8 unități de învățământ și 23 de clase din ciclurile primar și gimnazial din județele Bacău și Vaslui.

În plus, anul 2022 a marcat o premieră în proiectele Băncii Naționale a României care au ca scop creșterea nivelului de conștientizare a importanței educației financiare în rândul elevilor. Astfel, în data de 18 octombrie 2022, BNR a desfășurat, în parteneriat cu Ministerul Educației și Inspectoratele Școlare Județene, Lecția națională de educație financiară, evenimentul debutândla sediul central al BNRcu lecția despre istoria banilor și a băncilor susținută de domnul Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, pentru 50 de elevi de clasa a VIII-a din București. Echipele de educație financiară din sediul central și din toate sucursalele și agențiile BNR din țară au interacționat cu 136.082 participanți, elevi și cadre didactice, de la 1.476 unități de învățământ.” a transmis BNR

Reprezentantul BNR Agenția Bacău a derulat activități online de educație financiară, interacționând cu 1.002 elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal din județele Bacău și Vaslui.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.