Improvizatie la Onesti: 20 de hectare din fostul lac Belci, transformate in parc industrial. Vezi cui i-a venit ideea

0

Primaria Onesti se lupta cu criza cum poate. Victima a unui picaj economic de durata, municipiul de pe Trotus nu duce lipsa de politicieni cu… imaginatie. Ultima isprava vizeaza transformarea unui fost lac de acumulare in parc industrial. Ideea, desprinsa parca din filmele SF, a fost vehiculata chiar de primarul orasului, Laurentiu Neghina. 

Belci barajLacul Belci a disparut intr-o noapte din iulie 1991, cand in urma unor ploi torentiale cu caracter exceptional (aproape 150 litri/mp – nivelul precipitatiilor) digul ce proteja imprejurimile s-a rupt, iar puhoaiele dezlantuite au sters de pe fata pamantului 250 de case, ucigand 25 de persoane. De la nenorocirea petrecuta in 28-29 iulie 1991 si pana in zilele noastre, autoritatile au lasat barajul Belci (foto) in paragina, fostul lac devenind un imens teren viran in vecinatatea raului Tazlau.

La sedinta din august a Consiliului Local (CL) Onesti, alesii au aprobat inscrierea suprafetei de teren aferente fostului lac in domeniul privat al municipiului Onesti. Conform autoritatilor locale, terenul nu mai apartinea nici de Administratia Bazinala de Apa „Siret” (cum s-a intamplat pana in iulie 1991); nici de statul roman. In aceste conditii, a explicat primarul Laurentiu Neghina, terenul a fost insusit de municipiul Onesti, pe raza caruia s-a aflat fostul lac de acumulare.

Edilul onestean a dezvaluit ca pe aproximativ 20 de hectare din cele 57,8 cat masura fostul lac ar putea fi construit un parc industrial. Neghina s-a ferit sa ofere mai multe detalii, afirmand ca CL va dezbate, intr-una din sedintele viitoare, un proiect de hotarare in acest sens. Laurentiu Neghina a aratat, de asemenea, ca municipalitatea Onesti poate accesa mai multe linii de finantare in vederea construirii parcului industrial, inclusiv cele puse la dispozitie de UE. Restul de 37 hectare din fostul lac urmeaza a lua drumul retrocedarilor, in zona existand mai multi proprietari care-si revendica fostele proprietati.

*Sursa foto: lobbyonesti.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.