IMPLICA-TE! SPUNE STOP VIOLENTEI IN SCOALA


Violenţa în şcoală este una din manifestările violenţei cotidiene. Preocupările internaţionale recente privind violenţa în societate au inclus şi problematica violenţei în şcoală, subliniindu-se faptul că şcoala este o parte integrantă a comunităţii, iar problemele cu care se confruntă ca instituţie şi mediu de formare a tinerilor privesc întreaga societate.

Ziua de Şcoală a Nonviolenței și Păcii, fondată în 1964, cunoscută şi ca Ziua Internaţională a Nonviolenţei şi Păcii, promovează o educaţie permanentă în şi pentru armonie, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolența şi pacea.

Pentru marcarea zilei de 30 ianuarie- “Ziua internaţională pentru nonviolenţă în şcoală”, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău a iniţiat Campania “IMPLICĂ-TE! SPUNE STOP VIOLENŢEI ÎN ŞCOALĂ”, care urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de protecţie personală în rândul elevilor, părinţilor, cadrelor didactice şi reducerea riscului de a deveni victimă în rândul copiilor.

Din analizele realizate de către Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău a rezultat faptul că, într-un clasament al agresiunilor întâlnite în mediul şcolar, cea mai mare frecvență o au cele din relaţia elev – elev, reprezentate în special de violenţa verbală, urmate de manifestările violente ale unor persoane din afara şcolii faţă de elevi. Activităţile derulate de către poliţişti în cadrul acestei campanii se vor desfăşura atât în mediul rural cât şi în cel urban, şi constau în realizarea de şedinţe de instruire antiinfracţională şi antivictimală cu elevii în vederea:

– identificării problemelor cu care se confruntã aceştia şi găsirii unor mijloace adecvate de soluţionare;

– prezentării unor teme cu caracter educativ-preventiv referitoare la siguranţa personalã şi la consecinţele săvârşirii de infracţiuni, în special a celor cu violenţă;

– analizării unor cazuri concrete cu victime şi/sau autori din rândul elevilor.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.