FOTO&VIDEO: Imagini spectaculoase pe bolta Observatorului astronomic din Bacău, proiectate de cea mai modernă aparatură din țară

0

Observatorul astronomic „Victor Anestin” din Bacău a renăscut după proiectul de restaurare derulat, cu fonduri europene, de Consiliul Județean. Dotat cu cea mai modernă aparatură de proiecție digitală din țară, Observatorul oferă imagini spectaculoase pe bolta planetariului din incintă. Valoarea totală a proiectului de restaurare s-a ridicat la 9,68 milioane lei, din care 6,65 milioane lei asistența nerambursabilă cu fonduri UE.

observatorul_astronomicPresa băcăuană a avut marți un statut privilegiat, fiind condusă de Gabriela Gurău, directorul Muzeului de științe ale naturii, într-un tur de „recunoaștere” a facilităților oferite de Observatorul modernizat. Observatorul este dotat cu un telescop ultramodern, montat deasupra clădirii istorice a fostului castel de apă.

Pe terasa de la ultimul etaj au fost montate două binocluri cu care poate fi scrutată panorama oferită de orașul Bacău. Potrivit oficialilor societății franceze RSA Cosmos, care s-a ocupat cu dotarea cu aparatură, Observatorul din Bacău este unic în țară prin dotările de ultimă generație.

[nggallery id=125]


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.