Imagini aeriene cu nodul de tip turbion de la intersecția autostrăzilor A7 și A8, construit de Umbrarescu

0

Nodul de tip turbion de la intersecția autostrăzilor A7 – A8 din zona Sodomeni – Pașcani, județul Iași, este surprins în imagini aeriene, publicate de CNAIR. Imaginile arata stadiul lucrărilor la traseul A7 Mircești – Pașcani și bretelele corespunzătoare, care sunt în plin proces de decopertare a stratului vegetal și relocare a rețelelor de utilități.

Constructia nodului turbion de la Pașcani reprezintă o premieră în România, fiind construit cu o viteză de proiectare de 80 km/h și o rază minimă a bretelelor de 400 de metri. Acest nod va include nu mai puțin de 12 pasaje rutiere și va avea o lungime totală a bretelelor de 15 km.

Recent, Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR a aprobat Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul A7 Pașcani-Suceava, cu o lungime estimată de 62 km și o valoare de aproximativ 7,79 miliarde de lei (fără TVA). Autostrada va fi împărțită în două loturi, iar contractele de construcție pentru acestea vor fi licitate separat: Lotul 1 (33 km) cu nodul rutier Roșcani și descărcare în DJ 208C, și Lotul 2 (28,97 km) cu nod rutier Aeroport și Drum de legătură DN 29 și Aeroport.

Noua autostradă va traversa județul Iași (12,3 km), județul Botoșani (6,5 km) și județul Suceava (43,17 km), consolidând infrastructura în regiune și facilitând conectivitatea între aceste zone.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.