Primarul interimar Ilie Bîrzu va fi înlocuit în AGA de la Thermoenergy de consilierul local Mihai Șuștac

1

Ajuns viceprimar cu atribuții de primar, Ilie Bîrzu va fi înlocuit în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Thermoenergy Group de consilierul local Mihai Șuștac (PNL). Fost viceprimar al Bacăului, Șuștac a demisionat din funcție la mijlocul lui 2014, invocând motive de sănătate. Șuștac se află la originea unui denunț depus la DNA, în care invocă mai multe nereguli în relație cu derularea proiectului de modernizare a străzii Miorița, unul dintre multele proiecte de infrastructură care au sfârșit pe masa procurorilor anticorupție. 

Mihai Șuștac îl va înlocui pe Ilie Bîrzu în AGA de la Thermoenergy Group începând cu aprilie, după ce Consiliul Local (CL) Bacău va aproba marți un proiect de hotărâre în acest sens. Cum Bîrzu nu putea fi și viceprimar/primar interimar și împuternicit al CL Bacău în AGA societății de termoficare, numirea lui Șuștac survine logic. Consilierul local PNL, cunoscut drept un protejat al primarului suspendat Romeo Stavarache, revine în atenția opiniei publice după Stavarache spital municipalce la mijlocul lui 2014 a demisionat, intempestiv, din funcția de viceprimar, pe care o ocupa de la localele din 2012.

La acel moment, Șuștac a invocat presupuse probleme de sănătate. El se află la originea unui denunț înaintat DNA, privitor la mai multe nereguli în derularea lucrărilor de modernizare a străzii Miorița, proiect finanțat din fonduri europene.

Din AGA societății de termoficare mai fac parte consilierii locali Vasile Drăgușanu și Isabela Adam. Thermoenergy Group are un Consiliu de Administrație (CA) condus de Leonard Pădureanu, administratorul public al municipiului Bacău. Din CA mai fac parte Cristian Palade (director general), Mircea Fechet, Gabriela Fotache, Constantin Livinț, Paul Stupu, respectiv Vasile Isvoran.

Thermoenergy Group înlocuiește CET SA Bacău în piața de termoficare băcăuană, după ce fostul furnizor de agent termic a intrat în faliment în toamna lui 2014 cu datorii de aproximativ 180 milioane lei.

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.