Ilie Bîrzu, în cărți să preia funcția de primar interimar după suspendarea lui Stavarache. Raluca Năstase – viitor consilier cu atribuții de viceprimar

0

După suspendarea din funcția de primar a lui Romeo Stavarache, decisă prin Ordin al prefectului odată cu plasarea edilului în arest la domiciliu, la conducerea municipalității urmează a fi instalat un interimar. În pole-position pentru funcția de primar interimar se află Ilie Bîrzu, consilier local PNL numit viceprimar al Bacăului la mijlocul lui ianuarie. Consiliul Local, controlat de liberali, urmează să nominalizeze un al doilea viceprimar, la bursa zvonurilor fiind vehiculat, tot mai insistent, numele Ralucăi Năstase. După un model patentat de Iulian Stoican, Năstase va fi consilier local cu atribuții de viceprimar. 

 

birzu viceprimarConducerea municipalității băcăuane este pe punctul să încapă pe mâna a doi foști membri ai PNG, fostul partid înființat de latifundiarul Gigi Becali. Viceprimarul Ilie Bîrzu ar urma să fie instalat în funcția de primar interimar, odată cu suspendarea din funcție a lui Romeo Stavarache. Un al doilea viceprimar al municipiului va fi nominalizat din rândul consilierilor locali, numele cel mai insistent vehiculat în acest sens fiind cel al Ralucăi Năstase. Radu Ababei rămâne cu funcția de viceprimar, ratând la mustață nominalizarea ca primar interimar, în condițiile în care a intrat în dizgrația PNL, fiind socotit un apropiat al lui Romeo Stavarache. Numirile celor doi se vor perfecta la următoarea ședință a Consiliului Local.

Bîrzu și Năstase au un element comun în cariera lor politică: ambii au trecut prin halta PNG. Ilie Bîrzu l-a însoțit în partidul lui Becali pe fostul primar, Dumitru Sechelariu, după pierderea alegerilor, în 2004. Fost membru al organizației municipale a PSD, Bîrzu a plecat în PNG alegând să-i rămână fidel lui Sechelariu. A părăsit însă PNG după ceva timp, devenind consilier local independent și înființând asociația EUROCIVICA, folosită de Bîrzu pe post de trambulină electorală. În 2008, Ilie Bîrzu a bătut palma cu Romeo Stavarache și PNL, candidând pe lista de consilieri a liberalilor.

Nastase RalucaÎn același an, Raluca Năstase candida, fără succes, la funcția de primar al Bacăului din partea PNG. Ulterior, Năstase a intrat în PDL, ajungând – în ianuarie 2013 – consilier local din partea democrat-liberalilor. Odată cu fuziunea PDL cu PNL, Năstase alături de alți doi consilieri pedeliști, a îngroșat rândul majorității liberale din cadrul Consiliului Local Bacău. „Campania mea va fi axata pe reducerea taxelor si impozitelor. Lumea se intreaba poate de unde vor fi obtinute fondurile necesare diverselor lucrari si proiecte. Raspunsul il voi da in campanie”, declara Raluca Năstase în 2008, când a candidat la Primărie (citește AICI).

Ilie Bîrzu a fost numit viceprimar al Bacăului la mijlocul lui ianuarie, după demisia din funcție a lui Vasile Tescaru. Municipalitatea băcăuană a mai experimentat, în trecut, formula unui trio de conducere cu un primar interimar și un consilier cu atribuții de viceprimar. În iulie 2014, după arestarea preventivă a primarului Stavarache și demisia viceprimarului Mihai Șuștac, conducerea municipalității a fost preluată de „vicele” Tescaru, pe post de primar interimar. Iulian Stoican a fost numit consilier cu atribuții de viceprimar, tripleta fiind completată de viceprimarul Radu Ababei. După revenirea lui Stavarache în Primăria Bacău, Stoican a sărit din schemă, instituția funcționând cu viceprimarii consacrați – Tescaru și Ababei.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.