IKEA va deschide primul magazin din regiunea Moldovei în următoarea perioadă

0

IKEA urmează să deschidă primul magazin din regiunea Moldovei, în Iaşi – cartierul Păcurari. Retailerul Suedez intenţionează să cumpere un teren cu o suprafaţă de peste 50.000 de mp, pe care va construi noul magazin, conform Ziarul de Iaşi.

Anul trecut, în luna octombrie, Ermes Holding SRL, actualul proprietar al terenului, a obţinut de la Primăria Iaşi un certificat de urbanism pentru cele patru parcele care fac obiectul antecontractului de vânzare – cumpărare pe care l-a încheiat cu Ikea România SRL pe data de 14 iulie 2023.

Obiectul promisiunii de vânzare constă în achiziţia, cu finalizare în maximum 3 ani, a unei suprafeţe totale de teren de 52.105 mp, fiind vorba despre patru parcele de teren din jurul magazinului de bricolaj Brico Depot, aşa cum am menţionat anterior. Conform informaţiilor obţinute, preţul agreat de părţi a fost de 80 euro/mp, ceea ce înseamnă un cost total de aproape 4,2 milioane euro.

Zona este deja reglementată urbanistic încă de la momentul construirii complexului comercial ERA, astfel că emiterea autorizaţiei de construire pentru amenajarea magazinului Ikea ar putea fi eliberată chiar în acest an. Parcarea Ikea ar urma să fie amenajată în zona din faţa Brico Depot, în timp ce magazinul Ikea va fi amplasat pe parcela aflată la vest de lanţul de retail.

La momentul actual, retailerul de mobilă are în zona industrială a oraşului un centru de colectare a comenzilor online. 

sursă: Ziarul de Iaşi


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.