IGSU a publicat lista adaposturilor de protectie din judetul Bacau. Acestea se vor folosi in caz de razboi sau alte calamitati


Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a publicat lista adaposturilor de protectie civila din intreaga tara, unde oamenii s-ar putea adaposti in cazuri extreme : razboi, accidente nucleare sau alte calamitati care le-ar pune viata in pericol.

In total, in Romania exista 4.358 de astfel de adaposturi – unele private, altele publice. Protecţia prin adăpostire a populaţiei se asigură în adăposturi construite din timp de pace în subsolul clădirilor, în galerii edilitare şi de termoficare, în tuneluri tehnologice etc.

In judetul Bacau exista 165 de astfel de adaposturi. Cele mai multe sunt in Municipiul Bacau, pe strazile Bicaz, Letea, Milcov, Fagaras, Depoului, Proiectantului. In Onesti exista 12 astfel de adaposturi, in Moinesti 11, in Comanesti 3, in Darmanesti 2, in Targu Ocna 5 si cate unul in Buhusi, Berzunți, Colonesti, Dofteana, Helegiu, Odobesti, Oncesti, Parava, Prajesti si Ungureni.

Adaposturile sunt verificate in fiecare an, insa multe dintre ele se afla in stare precara, fiind transformate in beciuri sau spatii de depozitare. Conform legii, in cazul unui pericol de acest fel, adaposturile respective trebuie eliberate in 24 de ore.

În timp de pace adăposturile publice de protecție civilă, cu excepția spațiilor amenajate ca puncte de comandă, pot fi utilizate pentru alte destinații, cu respectarea normelor tehnice, cu obligația de a fi eliberate în situații de urgență în maximum 24 de ore și cu informarea prealabilă a centrelor operaționale din cadrul serviciilor de urgență profesioniste.””

foto: alba24.ro
adapost

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.