HS Romania: Timflow, sistemul de monitorizare a lantului de aprovizionare, a identificat si respins un transport suspect de material lemnos

Holzindustrie Schweighofer (HS), unul dintre liderii industriei europene de prelucrare a lemnului, a implementat un plan complex de actiuni pentru o industrie sustenabila a lemnului in Romania. Masura centrala este sistemul de urmarire prin GPS a materialului lemnos, Timflow, care permite Holzindustrie Schweighofer sa monitorizeze traseul fiecarui camion ce livreaza bustean de la punctul de incarcare pana la poarta fabricii. Compania are o politica de toleranta zero fata de livrarile cu provenienta controversata.


Potrivit principiului auto-impus de transparenta, Holzindustrie Schweighofer informeaza publicul de fiecare data cand descopera livrari de bustean cu provenienta controversata. In 8 februarie 2018, Timflow a emis o alerta ce viza anumite neclaritati privind o livrare catre fabrica de cherestea HS de la Sebes: locul de origine declarat in documentele insotitoare ale transportului nu coincidea cu datele inregistrate in sistemul Timflow. In consecinta, livrarea a fost respinsa, iar materialul lemnos a fost refuzat.

Michael Proschek-Hauptmann, directorul Departamentului de Conformitate si Sustenabilitate HS: „Transportul nu s-a conformat criteriilor noastre stricte de aprovizionare si, prin urmare, a fost refuzat. Aceasta demonstreaza, inca o data, ca sistemele noastre de securitate sunt foarte eficiente. Si in luna august a anului trecut am respins trei incarcaturi, iar furnizorul a fost suspendat, pe baza datelor inregistrate de Timflow”.

Comunicat de presa : Holzindustrie Schweighofer

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here