Hrebenciuc la TVR1: „S-a dat drumul la studiul de fezabilitate pentru autostrada Brașov – Bacău”

Fostul lider al PSD Bacău, deputatul Viorel Hrebenciuc, a anunțat luni seară, în cadrul unei emisiuni politice difuzate de postul național de televiziune, că licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate a autostrăzii Brașov – Bacău a fost declanșată. Proiectul, a anunțat Hrebenciuc, ar urma să ducă la impulsionarea turismului în zona Ținutului Secuiesc, aflat pe traseul viitoarei autostrăzi. 

autostradaPrima ediție a emisiunii „În linia întâi”, difuzată luni seară de TVR 1, i-a avut drept invitați pe deputații Viorel Hrebenciuc și Elena Udrea (vezi AICI). În cadrul emisiunii, fostul șef al PSD Bacău a anunțat că studiul de fezabilitate pentru autostrada ce va lega Brașovul de Bacău (Transilvania de Moldova) este în lucru. Discuțiile din platou au vizat, între altele, proiectele de infrastructură aflate pe masa Guvernului, precum și modul în care acestea pot conduce la dezvoltarea turismului, inclusiv în zona Ținutului Secuiesc, un subiect sensibil aflat pe agenda Executivului odată cu cooptarea la guvernare a UDMR.

„Astăzi, 11 martie, s-a dat drumul la studiul de fezabilitate pentru autostrada Brașov – Bacău, care va trece și prin Ținutul Secuiesc și va duce la dezvoltarea turismului în regiunea Harghita și Covasna”, a declarat Hrebenciuc, care a promis că actualul Executiv va reglementa, printr-o lege, problema arborării, pe imobilele reprezentând autorități ale statului român, a steagurilor unităților administrativ-teritoriale.

Cei doi politicieni au dezbătut și tema alegerilor prezidențiale, programate pentru finalul acestui an, ambii concluzionând că abia după europarlamentare principalele forțe politice își vor desemna candidații. „După alegerile europarlamentare, undeva în jurul datei de 15 iunie, vom desemna și candidatul nostru la președinție”, a afirmat Hrebenciuc, care a admis că Victor Ponta ar putea candida la prezidențiale, dar că nimic nu este bătut în cuie în această privință. „Sper să nu mergem cu 4 candidați partidele de centru dreapta. Asta ar însemna ca PSD să rămână 10 ani la guvernare, cu președinte și premier. În turul 2 se va confrunta un candidat al dreptei cu Victor Ponta sau cu un alt candidat al PSD. Candidatul PSD va pierde dacă dreapta se va uni în turul 2”, a profețit Elena Udrea.

Discuțiile privitoare la proiectele de infrastructură ale Executivului s-au încins în toamna anului trecut, când liberalii ieșeni și pesediștii băcăuani s-au luptat să „tragă” spuza pe turta lor în privința viitoarei autostrăzi ce va lega Moldova de Transilvania. Într-un articol publicat de presa centrală și citat de portalul de știri Bacau.NET, Hrebenciuc declara că autostrada visată de grupul de la Iași patronat de Relu Fenechiu (azi în pușcărie) costă mai mult decât varianta Brașov – Bacău susținută, pe față, de social-democrați.

„Această autostradă costă între 1,5 şi 2 miliarde maxim, în timp ce autostrada Iaşi – Târgu Mureş costă între 7 şi 9 miliarde de euro. Graficul de trafic pentru autostrada Braşov – Bacău înseamnă 11.000 de maşini pe zi, iar între Târgul Secuiesc şi Oneşti 13.000 de maşini pe zi, în timp ce pe autostrada Iaşi – Târgu Mureş înseamnă 4.000 de maşini pe zi”, afirma deputatul pesedist în noiembrie 2013 (citește AICI).

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentA lovit o femeie pe trecere si a fugit de la locul accidentului
Articolul urmatorFără şpagă şi meditaţii în învăţământ

1 comentariu

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.