Hrebenciuc, cu Rusia-n suflet: Relațiile dintre România și Rusia vor fi dinamizate


Vicepreședintele Camerei Deputaților, Viorel Hrebenciuc, a declarat, marți, că în perioada următoare relațiile dintre Rusia și România vor fi dinamizate. 

„Poate pentru mulți pare neuzual numele expoziției, ‘Cu Rusia în suflet’, dar trebuie să vă spun că generații întregi chiar au Rusia în suflet și să știți că nu exagerez. Ideea președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, s-a materializat într-o expoziție de fotografii despre Federația Rusă iar asta spune foarte multe despre pragmatismul președintelui Camerei și al celor care guvernează astăzi, iar când spun pragmatism mă gândesc la faptul că trăim exact în această perioadă momentul când dinamizarea relațiilor dintre România și Rusia devin o realitate”, a spus Hrebenciuc la deschiderea expoziției de fotografie „Cu Rusia în suflet” organizată de Camera Deputaților și Ambasada Federației Ruse, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că a avut o discuție cu oficialii ruși în care s-au reiterat o serie de pași care vor fi făcuți în perioada următoare. „Vecinătatea marii Rusii a dus la interferențe între cele două popoare, atât în domeniul cultural cât și în cel economic, domenii ce nu pot fi neglijate, deși avem ani întregi în urmă în care relațiile economice dintre cele două țări au un singur sens — gazul rusesc spre România și mai puțin produse românești spre Rusia. Este o situație pe care noi o putem remedia în perioada următoare, pentru că există voința să remediem aceste lucruri”, a precizat vicepreședintele Camerei Deputaților.

Sursa: Agerpres

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.