HCM Constanța, încoronată campioană chiar pe terenul Științei Bacău. Constănțenii, la al 6-lea titlu consecutiv


Handbaliștii de la malul mării au câștigat un nou titlu de campioană a României, chiar pe terenul Științei Municipal Dedeman Bacău. Deși au pierdut cu 24 – 19, echipierii HCM s-au impus net grație victoriei la 9 goluri înregistrată în primul duel direct din „Final 3”, când constănțenii au învins Știința cu 27-18. HCM și-a acontat, astfel, al șaselea titlu consecutiv de campioană și al nouălea din vitrina clubului. 

Dacă Știința ar fi câștigat meciul de duminică seara la mai mult de 9 goluri diferență, ar fi câștigat campionatul. Jucătorii lui Eliodor Voica au intrat în teren conştienţi că trebuie să obţină o victorie cât mai clară. Iar Bacăul a condus cu 4-0 după 7 minute, în urma unui forcing de start în care defensiva a dus greul.

În ciuda dorinţei elevilor lui Voica de a se apropia de numărul de goluri necesar pentru a cuceri primul titlu de campioană naţională, Constanţa a apăsat pe acceleraţie exact în momentul propice şi a intrat la pauză cu un deficit de doar 3 goluri, scor 11-8.

Partida a rămas una echilibrată, însă Bacăul a sperat până în ultimul moment, după ce gazdele s-au distanţat la 6 goluri (21-15, min.55), iar publicul a luat foc. Experienţa Constanţei le-a permis jucătorilor lui Sundovski să nu se panicheze, iar ”marinarii” şi-au trecut în cont celui de-al şaselea titlu consecutiv şi al nouălea din istorie, deşi au pierdut cu 24-19. 

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.