Habitat for Humanity solicita racordarea la reteaua de apa-canal a locuintelor sociale. Reactia Primariei Bacau

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Habitat for Humanity solicita Primăriei Bacău racordarea la rețeaua de apă-canal a celor 36 de case construite la BIG BUILD 2017 :

„Organizația neguvernamentală Habitat for Humanity România face un apel public către Primăria Municipiului Bacău pentru urgentarea lucrărilor la rețeaua de apă-canal pentru cele 36 de locuințe construite cu ajutorul a peste 800 de voluntari în cartierul Izvoare din Bacău, în cadrul evenimentului de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD 2017.

Cele 36 de locuințe au fost construite în cadrul evenimentului BIG BUILD, organizat de Habitat for Humanity România la Bacău între 2 și 6 octombrie 2017, în cartierul Izvoare. Peste 800 de voluntari români și străini au lucrat atunci cot la cot cu cele 36 de familii care se află încă în nevoie urgentă de un cămin decent. „ se arata intr-un comunicat de presa trimis de Habitat for Humanity

                                                                                                                                 „Suntem îngrijorați de faptul că până în acest moment lucrările nu au fost demarate de Primăria Bacău, iar autorizația de construire pentru rețeaua de apă-canal nu a fost obținută. Facem pe această cale un apel public către Primăria Bacău să ducă la îndeplinire partea de responsabilitate asumată, astfel încât acest  proiect atât de util și de necesar comunității în nevoie din Bacău să asigure în sfârșit un loc numit ”acasă” pentru familiile-partener. Suntem alături de acestea și vom face tot ce ne stă în putere pentru ca ele să se poată muta cât mai repede în casele pe care voluntari din toate colțurile țării le-au construit cot la cot cu familiile.

Atât noi, cât și familiile ne menținem speranța că parteneriatul între Habitat for Humanity și Primăria Bacău va continua conform angajamentelor asumate”, declară Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

In replica, Primaria Bacau a transmis un comunicat de presa prin care explica situatia locuintelor sociale din cartierul Izvoare:

„Referitor la obiectivul de investitii „Locuințe sociale strada Izvoare-rețele de apă,canalizare și refacere drum acces, municipiul Bacău” vă aducem la cunostiință următoarele :

În prima decadă a lunii mai, s-a recepționat de la SC YUC PROIECT SRL

–  documentația tehnico – economică  Studiu de Fezabilitate,

–  studiul topografic,

–  studiu geotehnic,

– expertiză drum,

–  avize și acorduri obținute de la operatorii de utilități, conform certificatului de urbanism.

Prin HCL 190 din 30.05.2019, s-au aprobat indicatorii tehnico- economici conform devizului general aferent Studiului de Fezabilitate.

În data de 13.06.2019, s-a depus spre aprobare referatul (nota conceptuală) pentru acest obiectiv de invesții .

A fost lansată invitația de participare către Societatea Servicii Publice Municipale în data de 19.06.2019.

În data de 08.07.2017, s-a întocmit raportul de evaluare a ofertei prezentate de SSPM, declarându-se oferta admisă.

A fost încheiat contractul de prestări servicii de proiectare faza PTh , în data de 8.07.2019, între Societatea Servicii Publice Municipale și Municipiul Bacău în vederea elaborării proiectului tehnic pentru rețele de apă, canalizare și refacere drum acces strada Izvoare, inclusiv incinta locuințe sociale.

Conform termenului impus de Municipiul Bacau, proiectantul , în maxim 20 de zile lucrătoare, va preda documentația DTAC pentru obținerea autorizației de construire, urmând ca documentația tehnico – economică  PTh să fie elaborată în următoarele 40 de zile .

Pentru a evita intârzierile ce țin de procedurile de achiziție, se va încheia contractul de execuție lucrări tot cu Societatea Servicii Publice Municipale Bacău.

Facem precizarea că obiectivul de investiții sus-menționat se află prevăzut în bugetul pe 2019 al UAT Municipiul Bacău, având o alocare de aproximativ 900.000 lei.” se arata in comunicatul transmis de Primaria Municipiului Bacau

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here