Guvernul va plafona astazi pretul pentru un metru cub de lemne de foc

0

UPDATE: Guvernul va plafona prețul lemnului de foc la 400 lei pe metru cub, până la 1 martie 2023, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă. Inițial, proiectul de ordonanță de urgență aflat pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Executivului arăta că prețul va fi plafonat la 500 lei pe metru cub.

Miercuri, 5 octombrie, Guvernul Romaniei va adopta o ordonanta de urgenta care va plafona pretul la metru cub de lemne de foc la 500 lei.

Conform proiectului, preţurile finale facturate se plafonează la maxim 500 lei/mc cu TVA inclus pentru următoarele sortimente de materiale lemnoase, necesare pentru încălzire în sezonul rece: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguş. Totodată, se plafonează preţurile finale facturate la următoarele produse: brichete din lemn – maxim 1.500 lei/tonă cu TVA inclus; pelete din lemn – maxim 2.000 lei/tonă cu TVA inclus, informează Agerpres.

Prevederile se aplică consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice, şi unităţilor de învăţământ publice şi private, furnizorilor de servicii sociale, unităţilor de interes local, administrativ-teritoriale, din subordinea acestora, unităţilor de cult. Măsurile se aplică până la data de 31 martie 2023.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.