Guvernul scade TVA la 9 la sută, la toate alimentele. Măsura intră în vigoare la 1 iunie

0

Premierul Victor Ponta a anuntat ca guvernul va scadea TVA la „absolut toate alimentele, bauturile nealcoolice si serviciile de alimentatie publica” la 9 la sută, de la 1 iunie, prin Ordonanta de urgenta. Impactul estimat pe tot anul este de 5 miliarde lei, a spus Ponta, care a anuntat ca isi mentine propunerea ca de la 1 ianuarie 2016 sa scada TVA general de la 24 la 20 la sută.

„Am introdus (in proiectul de OUG – n.red.) ca aceasta cota de 9 la sută sa se aplice si la toate serviciile de alimentatie publica, pentru ca nu se poate sa cumperi carnea cu TVa de 9 la sută si apoi sa o vinzi la restaurant cu TVA de 24%”, a mai spus Victor Ponta.

Premierul Ponta a prezentat si executia bugetara dupa primul trimestru: el a spus ca veniturile colectate au fost de 53 miliarde lei, cu 3 miliarde lei mai mult decat programarea si cu 5 miliarde de lei mai mult decat in primul trimestru al anului trecut.

In ceea ce priveste cheltuielile, Ponta a spus ca acestea au ramas in limita anului trecut, desi erau proiectate cheltuieli mai mari. Prin aplicarea cotei de 9 procente la toate alimentele, cota medie de TVA in Romania va ajunge la 17,5 la sută, a mai spus primul-ministru.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.