Guvernul Ponta 4 a trecut cu 377 de voturi „pentru”

0

Cabinetul Ponta 4 a trecut de votul Parlamentului cu 377 de voturi „pentru”. Primul-ministru a solicitat parlamentarilor să caute soluţii de îmbunătăţire a relaţiilor de colaborare dintre Parlament şi Guvern, inclusiv prin modificarea regulamentelor, astfel încât membrii Executivului să poată avea o prezenţă mai mare la lucrările Legislativului. Solicitarea a fost adresată la începutul discursului susţinut de Ponta în plenul Parlamentului, la şedinţa de acordare a votului pentru noul guvern.

„Încep prin a solicita şi a ruga Parlamentul să găsim în continuare căi de îmbunătăţire a colaborării între Guvern şi Parlament. Vreau să vă rog să gândiţi acele modificări ale regulamentului celor două Camere care să permită o colaborare mai eficientă, o prezenţă mai frecventă şi nu doar în cazul acelor invitaţii sau moţiuni”, a solicitat Victor Ponta.

Ponta a amintit în acest context că majoritatea membrilor noului guvern, restructurat, sunt parlamentari, cu excepţia conducerii de la Ministerul de Externe şi Ministerul Educaţiei. El a reluat totodată ideea că este nevoie de un larg consens parlamentar pentru noul Cod Fiscal şi viitoarea lege a redevenţelor, astfel încât investitorii să fie asiguraţi că prevederile celor două documente vor fi menţinute indiferent de schimbările politice, dar şi pentru masterplan-ul de transport.

Cabinetul Ponta 4 are un singur vicepremier, aceasta functie urmand a fi detinuta de Gabriel Oprea. La şedinţa Parlamentului, în care a fost votat noul Executiv, au fost prezenți 468 de parlamentari. Guvernul lui Ponta a fost susținut în Parlament și de UDMR, PPDD sau grupul minorităților.

Liviu Dragnea (Dezvoltare regională)
Gabriel Oprea (Interne)
Daniel Constantin (Agricultură)
Rovana Plumb (Muncă)
Nicolae Bănicioiu (Sănătate)
Mihai Tudose (Economie)
Darius Vâlcov (Finanţe)
Robert Cazanciuc (Justiţie)
Eugen Teodorovici (Fonduri europene)
Ioan Rus (Transporturi)
Ionuţ Vulpescu (Cultură)
Bogdan Aurescu (Externe)
Mircea Duşa (Apărare)
Gabriela Szabo (Sport şi Tineret)
Sorin Grindeanu (Comunicaţii)
Angel Tâlvăr (Diaspora)
Eugen Nicolicea (Relaţia cu Parlamentul)
Sorin Cîmpeanu (Educaţie)
Andrei Gerea (Energie şi IMM)
Graţiela Gavrilescu (Mediu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.